Sonkás spenótos penne

Webnode
2012.09.01 09:27

Még a volt munkahelyem egyik céges vacsoráján találkoztam először a spenótos tésztával. Örök szerelem lett belőle. Azóta több receptet kipróbáltam, de ez lett a tuti befutó. Mivel megbolondítottam egy kis sonkával és meg is sütöttem, Petimnek is belefért a "férfias" étrendjébe. Nagy dícséret neki, amiért nem viseltetett nagy ellenszenvvel a spenót iránt, mint nagyon sok ember, aki nem is evett még. Csak hát zöld, nagyon zöld.... :) Próbáljátok ki! Nem fogtok csalódni!

Hozzávalók:

30 dkg penne ( Nálam Gyermelyi Vita Pasta durum penne, az egészség jegyében)
1 csomag fagyasztott spenót (lehet püré is, nálam éppenséggel most az volt)

2 dl tejszín

1 dl tej

5-6 gerezd fokhagyma

só,bors

olivaolaj

10 dkg sovány csirkemell sonka

reszelt trappista a tetejére

 

Elkészítés:

A tésztát "al dente"-re főzzük. A sonkát csíkokra vágjuk és az oliván megpirítjuk. A spenótot kb. 2 dl vízben feltesszük engedni, ha kiolvadt felöntjük a tejszínnel és a tejjel, mehet bele a só, bors, zúzott fokhagyma és szépen felfőzzük. A sonkát összekevrjük a kifőtt tésztával. Belezuttyantjuk egy tűzálló tálba és nyakonöntjük a tejszínes spenóttal. reszelt sajt a tetejére bőven és a sajt pirulásáig sütjük. Ennyi és Bambi. Kész is. Készítettem már zöldfűszeres ömlesztett sajttal is, a spenóthoz kevertem, így kevesebb tejszínt tettem bele, de kevertem már a tésztához megmaradt mackó sajt darabkákat is. Így is úgy is isteni. Jó étvágyat!

 

—————

Vissza


Webnode